Category

Traveling

China Life, Traveling

Shanghai – Hangzhou Trip 2014 – Day 1

On July-August 2014 holiday, Me and My family went to Shanghai and Hangzhou. It was my 3rd times to Shanghai, 2 of them was done in 2011 during my study time in China. Unlike the others 2, this time, I should arrange the trip by myself completely (my 1st trip there was using tour agent services in China, while 2nd…

Read more
China Life, Daily Life, Photography, Traveling

Holiday Trip – Zhang Jia Jie

Zhang Jia Jie  (张家界), the similar to Avatar-scene in China, is located in Hu Nan Province, Middle-West part of China. Well, that’s my tour agent told us when they offered a Zhang Jia Jie trip. Honestly, I never heard of that place before (and later I knew that it was a very popular place). It has a really beautiful nature…

Read more
China Life, Daily Life, Traveling

Luo Yang Trip

Turn Back Time sebentar ke bulan Mei tahun lalu, waktu aku masih sekolah di China, dan waktu itu awal Mei ada libur Labor Day.. Jadi, aku dan beberapa temen manfaatin liburan ini untuk berwisata ke Xi An, Yun Tai Shan, dan ditutup ke Luo Yang (洛阳), sebelum akhirnya kembali ke Beijing. Tourist Spot paling populer di Luo Yang ada 2,…

Read more
Daily Life, Information, Photography, Traveling

Bandung Trip Part Maret 2012

Tgl 26-28 Maret 2012, aku jalan-jalan ke Bandung nih.. Sekalian juga nyari supplier. Jadi, yah, anggap ajalah vaca-biz trip.. hehe.. Abis jalan-jalan, aku pengen share foto-foto maupun cerita dari Bandung. Hmm, mumpung masih seger (padahal liburan di Cina hampir 1 taunan lalu juga belum ditulis nih >.<).. Oya, special thx to teh Jilliane yang udah nemenin di Bandung hehe.. *sebagian…

Read more
Beijing Life, Traveling

Labor Day Trip Day 2 – Yun Tai Shan

Lanjut lagi cerita tentang liburan labor day Trip.. Hari kedua ini, objek wisata yang menjadi tujuan adalah Yun Tai Shan, sebuah pegunungan yang dilabeli bintang 5 (objek wisata di China diberi level/bintang sesuai dengan keindahannya, seperti hotel gitu). Jadi, untuk masalah pemandangan, sudah pasti g perlu diragukan lagi Yun Tai Shan ini.. Cumanya, Yun Tai Shan ini tergolong objek wisata…

Read more
Beijing Life, Daily Life, Photography, Traveling

Labor Day Trip – Day 1 (30 April 2011) – Xi An, The Previous China’s Capital City

Beberapa posting blog kali ini bakal nyritain liburan pertama ku di China sama temen2 di sini (untuk 1 hari, aku critain dalam 1 post, kecuali post pertama yang juga nyakup hari ke-0, satu hari sblm kita sampe di tempat pertama).. well, lebih tepatnya ini adalah liburan yang kali pertama kita pakai jasa tur lokal dari Cina sendiri, soalnya aku sendiri…

Read more
Traveling, UWRF 2010

#428: Ubud Writers Festival Day 4

Back with the Ubud Writers 2010 experience, after quite busy with some writing competition. LoL. This post will cover my day 4 journey. So, many pictures, many experience, and FUN! make my want to go back there next year. It’s more like spiritual journey for a writer. 4th day I spent the whole 4th day enjoying myself with many programs…

Read more
Traveling, UWRF 2010

#424: 3rd day in Ubud Writers Festival

This post will be about my 3rd day in Ubud Writers Festival, which is the 1st day of the main program too. The first official main program i attended was Festival Opening by Janet de Neefe. This program was the Janet’s way to welcome the readers and writers as the main participants of this program.. The venue was in Neka…

Read more
Daily Life, Traveling, UWRF 2010

#423 : 1st and 2nd day in Ubud

This post is a story about my first and second day in Ubud Writers and Readers Festival 2010, which took place in Ubud, Bali, Indonesia. Very nice experience! But, please forgive me for not that good pics provided along my journey, because i couldn’t bring my digicam (my dad brought it to another place), so i just relied on my…

Read more
Traveling

#388: Day 6 – Disneyland Hongkong

yeahhh.. akhirnya sampai juga ke bagian Disneyland.. hahahaha.. bagian paling fun dari liburan kali ini (dan liburan sepanjang hidup saya sampai ditulisnya postingan ini).. asik pol.. cuma ya gitu, eman jg nda sampe malem, nda sempat nyobai semua mainan.. nda isa liat firework yang diagung2kan di sini.. phew.. NEXT TIME I’M COMING AGAIN DEH, FOR SURE.. dan juga semua disneyland…

Read more