Category

Daily Life

Daily Life, Opinion

(Business) Competition as a Cheap Idea Gathering Sources

Since i’m currently studying in post-graduate program (in management), there were some (well, quite many of them) business case competitions. And the topic wideness vary from one to another competition. For example, one that I followed in April, it asked how to improve in almost all aspect (not limited by anything), while for my last 2 competitions, one only asked…

Read more
Books Review, Daily Life

Review Buku – Hujan dan Pelangi

Penulis: Idawati Zhang, Mikayla Fernanda, Ch. Marcia Pertama-tama, sebagai teman sekelas seperjuangan di kelas plot point, aku pingin ngucapin congratulation dan salut yang sebesar-besarnya atas lahirnya buku ini (dan 1 buku lagi dari teman sekelas juga, Sketsa Terakhir by Kei dan Vanny, yang akan saya baca abis gini kalau ada liburan lagi hehe..).. Nulis sebuah novel, mau itu solo atau…

Read more
Daily Life

Experience in Master Journey in Management 2013 Competition

Master Journey in Management (MJM) is a business case national competition held by Universitas Indonesia. Usually, the participants will be given a study case that consists of problems/challenges that a company faces. So, in this competition, participants act like a strategic planning consultant, which in the end we should give our recommendation to the company. And what makes it more…

Read more
Books Review, Daily Life

Book Review – 101 Creative Notes

Yoris Sebastian is widely known as a creative junkies, even as creativity master in Indonesia. One of his most famous creation was I Like Monday programme while he was working at Hard Rock Cafe Jakarta. He already wrote a book about how to be a creative junkies like him (i have read it, but haven’t written the review) several years…

Read more
China Life, Daily Life, Photography, Traveling

Holiday Trip – Zhang Jia Jie

Zhang Jia Jie  (张家界), the similar to Avatar-scene in China, is located in Hu Nan Province, Middle-West part of China. Well, that’s my tour agent told us when they offered a Zhang Jia Jie trip. Honestly, I never heard of that place before (and later I knew that it was a very popular place). It has a really beautiful nature…

Read more
Daily Life, Foodivity

Foodivity – Spago Amici

Kemarin minggu malam jalan-jalan ama Wid ke Oasis tanpa tahu mau makan di mana tepatnya. Terus, iseng-iseng deh nyoba Spago Amici yang tagline nya Italian + Japanese gitu.. Hmm, sempat kebayang juga sih, jangan-jangan spagheti dicampur sama sushi gt :p.. Ternyata ndak kok hehe.. Cuma, buku menu-nya aja yang kebagi menjadi 2 bagian besar (buku menunya cukup unik lho, dengan…

Read more
China Life, Daily Life, Traveling

Luo Yang Trip

Turn Back Time sebentar ke bulan Mei tahun lalu, waktu aku masih sekolah di China, dan waktu itu awal Mei ada libur Labor Day.. Jadi, aku dan beberapa temen manfaatin liburan ini untuk berwisata ke Xi An, Yun Tai Shan, dan ditutup ke Luo Yang (洛阳), sebelum akhirnya kembali ke Beijing. Tourist Spot paling populer di Luo Yang ada 2,…

Read more
Daily Life, Information, Photography, Traveling

Bandung Trip Part Maret 2012

Tgl 26-28 Maret 2012, aku jalan-jalan ke Bandung nih.. Sekalian juga nyari supplier. Jadi, yah, anggap ajalah vaca-biz trip.. hehe.. Abis jalan-jalan, aku pengen share foto-foto maupun cerita dari Bandung. Hmm, mumpung masih seger (padahal liburan di Cina hampir 1 taunan lalu juga belum ditulis nih >.<).. Oya, special thx to teh Jilliane yang udah nemenin di Bandung hehe.. *sebagian…

Read more